Kort (geografi) - Fort Jesus

Fort Jesus
Fort Jesus er en fæstning fra 1593 som ligger på øen Mombasa ud for havnebyen Mombasa i Kenya. Fortet blev bygget af portugisiske søfarere. Anlægget blev i 2011 opført på UNESCOs verdensarvliste, og det regnes som en af de bedst bevarede eksempler på portugisisk 1500-tals fæstningsbyggeri.

Anlegget blev bygget af Giovanni Battista Cairati fra Milano mellem 1593 og 1596; han var ansvarlig arkitekt for Portugals interesser i østen. Fortet fik hurtigt afgørende betydning for kontrollen af indsejlingen til Mombasa og havnen der. Mellem 1631 og 1875 var der ni forskellige nationer der skiftedes om kontrollen med fortet. Både arabiske søfarere fra Oman og Britisk Østafrika har haft kommando der. I briternes tid blev fortet brugt som fængsel. Anlægget blev fredet i 1958 og er i dag et museum.

* Kenyas nationalmuseum

 
Kort (geografi) - Fort Jesus
Land - Kenya
Kenyas flag
Kenya, officielt Republikken Kenya (Jamhuri Ya Kenya; Republic of Kenya), er et land i Østafrika. Grænselandene er Etiopien, Somalia, Sydsudan, Tanzania og Uganda. Det var tidligere engelske koloni ved navn Britisk Østafrika, som blev omdøbt til Kenya i 1919.

Kenya har fået sit navn efter den udslukkede vulkan Mount Kenya, som er landets højeste bjerg.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
KES Kenyansk shilling (Kenyan shilling) Sh 2
ISO Sprog
EN Engelsk (English language)
SW Swahili (Swahili language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Etiopien 
  •  Somalia 
  •  Sydsudan 
  •  Tanzania 
  •  Uganda 
Museum